Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HIERONTAPALVELUT

Hieronta poistaa tai vähentää lihasjännitystä ja kipua, rentouttaa, parantaa liikkuvuutta, parantaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä vaikuttaa hormoonitoimintaan mm. vähentämällä stressiä. 
Hieronnalla voidaan parantaa ryhtiä, sillä lihasepätasapaino ja lihaskireydet aiheuttavat virheasentoja. Ryhdin paranemisen myötä myös hormonitoiminta tehostuu, esimerkiksi mielialahormonin serotoniinin tuotanto tehostuu hyvän ryhdin vaikutuksesta.
Mobilisoivalla hieronnalla voidaan parantaa nivelten liikkuvuutta sekä kudoston elastisuutta.
Hieronnalla voidaan hoitaa ja helpottaa erilaisia nivelsairauksia ja nivelongelmia sekä niiden oireita.
Urheilijan arkeen tulee kuulua säännöllinen kehonhuolto välttyäkeen turhilta rasitusperäisiltä vammoilta sekä palautuakseen nopeammin. Lisäksi hieronta toimii rentoutusharjoituksena, jokainen urheilija tarvitsee kykyä rentouttaa lihas oikealla hetkellä.

 

MIHIN HIERONTA AUTTAA?

- kipuun ja lihasjännitykseen
hieronnalla voidaan helpottaa kipua ja lihasjännitystä. Kipua ja lihasjännitystä voivat aiheuttaa monet erilaiset tekijät kuten traumat, tulehdukset, rasitus, työasennot yms. Nämä rajoittavat tai häiritsevät kudoksen lymfa- eli imunestekiertoa sekä verenkiertoa, näiden seurauksena kudoksiin aiheutuu hapenpuutetta. Näiden seurauksena lihaksiin syntyy maitohappoa ja niiden kalsiumpitoisuus kasvaa. Suuri maitohappopitoisuus solussa alentaa solun PH-arvoa, jonka seurauksena syntyy lihaskovettumia ja kipua.

- lihasperäiseen päänsärkyyn
lihasperäinen päänsärky on tila, jossa niskan alueen kudokset ovat jännittyneet, jonka seurauksena alueen verenkierto häiriintyy. Hieronnalla rentoutetaan jännittyneet lihakset.

- ruoansulatushäiriöihin
vatsahieronta auttaa mm. ummetukseen. Vatsahieronnalla pyritään parantamaan paksusuolentoimintaa. Vatsahierontaa voidaan käyttää myös vauvojen koliikin hoitoon

- kehon ääreisosien halvauksiin
ääreisosien halvauksissa hermo on pinnetilassa aiheuttaen säteily- ja halvausoireita esim. raajaan. Hieronnan avulla poistetaan/helpotetaan pinnetilaa, jolloin halvauksen aiheuttama lihaskireys ja kipu helpottaa

- arpi- ja sidekudosmuodostumiin
arpikudosta syntyy vammojen ja ylirasitusken seurauksena. Sidekudosta puolestaan inaktiivisiin ja staattisesti työskenteleviin kudoksiin, Hieronnalla voidaan rikkoa syntyneitä arpi- ja sidekudosmuodostumia ja näin palauttaa kudokesn normaalitoiminta.

- reumasairauksiin
hieronta auttaa reumasairauksien aiheuttamia kiputiloja. Akuuttia reuman aiheuttamaa tulehdusta ei kuitenkaan voida hieroa

- rentoutumiseen
hieronnalla on sekä fyysisesti, että henkisesti rentouttava vaikutus

- leikkauksen jälkihoitona
lievittää turvotusta ja arpikudoksen muodostumista

 

 

 

MILLOIN EI HIERONTAAN?

Jotkin vaivat ja sairaudet voivat pahentua hieronnalla, jolloin hierontaa tulisi välttää.
Tässä lista sellaisista:

- syöpä
(mikäli epäilet kasvainta, tutkituta se ensin)

- laskimosairaudet (8 viikkoa laskimotukoksen hoidon jälkeen voit tulla hierontaan)

- ihoinfektiot ja tulehdukset

- keskushermostoperäiset halvaukset (ellei lääkäri toisin ohjeista)

- hemofilia (eli verenvuototauti)

- tyrä (tyrää ei voida hieroa, mutta ei estä hierontaa muilta alueilta)

- flunssa (flunssa voi pahentua aineenvaihdunnan kiihtymisen seurauksena)

- humala tai muu päihtymystila

 


 

 

 

LIIKUNTAPALVELUT

 

 Harjoitusohjelma

Harjoitusohjelmat laaditaan tavoitteiden ja kykyjen mukaisesti. Ammattitaitoinen henkilökuntamme opastaa ja ohjeistaa järkevien tavoitteiden asettamisessa ja Sinulle laaditaan yksilöllinen harjoitusohjelma.
Harjoitusohjelman käydään kanssasi läpi ja saat lisäksi sähköpostituen käyttöösi.

Järkevällä ohjelmalla saavutat tavoitteesi tehokkaammin ja varmemmin!

 

Yksityistunti

Yksityistunti voidaan järjestää, myös harjoittelupaikan varaaminen onnistuu kauttamme. Yksityistunti voidaan järjestää yksin Sinulle tai ryhmällesi. Ryhmäliikunta järjestyy esim. työporukalle, kaveriporukalle, urheilujoukkueelle yms.
Yksityistunnin sisällöstä voidaan sopia erikseen. Olemme erikoistuneet tukilihaksistoa vahvistavaan ja toimintakykyä edistävään harjoitteluun, kamppailu-urheiluun sekä urheilullisten ominaisuuksien parantamiseen.

 

Valmennus

 Voit saada kattavan valmennuspaketin, joka sisältää muutaman yksityistunnin sekä harjoitusohjelman. Todella tehokas tapa päästä maaliin tavoitteissasi. Yksityistunneilla perehdytään harjoitteiden suorittamiseen sekä niiden tarkoituksiin, joka luo Sinulle kattavaa pohjaa koko harjoituskaudelle.

Lisäksi saat sähköpostituen valmennuspaketin ajaksi.