Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lihaskireys ja väsymys

Lisätty 20.03.2019

Kipu ja väsymys

Lihaskireys aiheuttaa liikerajoituksia ja mahdollisesti myös kipua niveliin. Lihaskireyden toinen oire on väsymys, joka usein liittyy stressitilaan. Kireillä lihaksilla toimiminen tekee kaikesta raskaampaa ja myös tekemisen rentous katoaa.
Hieronta auttaa vähentämään stressihormonin eli kortisolin eritystä lisäämällä endorfiinien tuotantoa kehossa. Endorfiinit mm. lievittävä kipua ja ahdistusta. Tämän seurauksena myös se jatkuva väsymys helpottaa.
 
Lihasten ja nivelten toimintaa hieronta edistää tehokkaasti, etenkin oikein valituilla hierontatekniikoilla tapauskohtaisesti. Mobilisoivan hieronnan avulla saadaan lihaksiin sekä niveliin elastisuutta ja toimintakykyä! Tämä on todettu todella tehokkaaksi lisätyökaluksi urheiluhieronnan tai klassisen hieronnan yhteydessä.
 
 

Miten hoito etenee

Kehonhuolto Fix-U:n hierontahoidossa käytetään tilanteeseen parhaiten sopivia hierontatekniikoita. Hoitokerta alkaa tilannekartoituksella, jonka pohjalta laaditaan hoitosuunnitelma. Hierontahoidon päätteeksi saat ammattilaisen laatimat jatko-ohjeet, jotka voivat olla esimerkiksi liikunta- tai ravinto-ohjausta taikka kuntoutussuunnitelma.
 
Elämä on tarkoitettu nautittavaksi, miksi et siis nauttisi siitä vetreällä keholla?
 
 
 
 
Kehonhuolto Fix-U sijaitsee osoitteessa Piispankatu 22, Porvoo, katutasolla!

 

>>>Varaa aika kehosi huoltoon klikkaamalla tästä<<< 

 
Lue kokonaan »

Hierontaa

Lisätty 07.03.2019

Hieroja Porvoossa

Paavo Piironen, UrheiluhierojaPaavo Piironen, Urheiluhieroja

Kehonhuolto Fix-U saa vahvistusta tiimiin! Paavo Piironen aloittaa huhtikuussa Kehonhuolto Fix-U:n riveissä.
Paavo Piironen on kokenut Urheiluhieroja, joka hoitaa tehokkaasti urheilijoiden erityistarpeiden ohella myös tavallisempia tuki- ja liikuntaelin vaivoja, kuten päätetyön aiheuttamia niska- hartiaseudun ongelmia. 

 

Lue kokonaan »

Kehonhuolto Fix-U löytyy 18.3. lähtien uudesta osoitteesta

Lisätty 06.03.2019

Kehonhuolto Fix-U löytyy 18.3.2019 lähtien osoitteesta Piispankatu 22, PorvooPian avataan Kehonhuolto Fix-U:n uudet tilat!Pian avataan Kehonhuolto Fix-U:n uudet tilat!

 

Uudet toimitilat sijaitsevat Piispankadun ja Aleksanterinkadun risteyksessä. Ilmaisia parkkipaikkoja löytyy Aleksanterin kadun ruusupuiston puolelta.

Tervetuloa jälleen laittamaan lihakset ja nivelet täyteen toimintakuntoon!

Lue kokonaan »

Miten lapojen välin saa auki

Lisätty 06.03.2019

Miten lapojen välin saa auki

Lisätty 12.02.2019

Hierontaan tulee usein asiakkaita, jotka kertovat lapojen välissä tuntuvasta kivusta ja kiristyksestä. Nämä yläselän alueen vaivat helpottavat hoitamalla koko hartiarenkaan aluetta, joka siis käsittää nivelet, lihakset ja lihaskalvot yläselässä, niskassa, hartioissa ja rinnassa. Hartiarenkaan alueella on monia lihaksia ja niiden ympärillä lihaskalvoja, monia luita ja niiden välisiä niveliä. Kun alueelle tulee vaiva, kyse ei juuri koskaan ole siitä, että siellä olisi vain yksi lihas tai nivel joka menee ns. "jumiin" vaan tämä "jumi" kertaa ongelmaa myös muihin kyseisen alueen toimintalinjan kudoksiin. Siellä on siis kipu tai kiristys, joka pitää hoitaa pois. Nyt käsitellään aihetta, miten.

Ammattitaitoinen hieroja näkee ongelma alueen usein jo asiakkaan astellessa sisään, mutta yleensä on myös hyvä testata ja kartoittaa tarkemmin. Pitkään kestäneessä hoitamattomassa yläselän kipu-/kiristystilassa voi olla tämä yksi jumi levinnyt koko alueelle, karkeasti muotoillen.

 

 

Lue kokonaan »

Miksi alaselkä on kipeä

Lisätty 28.02.2019

Alaselän kipu on hyvin yleinen vaiva, jonka syy on selvitettävä. Vain noin 7% selkäkivuista johtuu jostakin selkäsairaudesta tai hermojuuriongelmasta. Muita syitä alaselkäkipuun voi olla esimerkiksi lihaskireydet tai venähdykset. Alaselkäkivun syy löytyy usein lantion tai alaraajojen alueelta. Aloitettaessa hoitoa on tilanne tutkittava tehokkaimman hoitotuloksen saavuttamiseksi. Tutkiminen alkaa oirekuvauksella, josta lähdetään purkamaan tilannetta auki. Ryhdin ja liikkuvuuden tarkastelun jälkeen tiedetään mitä kudoksia lähdetään hoitamaan. Oli sitten kyse lihaksista, faskioista eli lihaskalvoista tai nivelistä.

Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia alaselän vaivoja, ja miten niitä voidaan hoitaa.

 

Lonkankoukistajat alaselkäkivun taustalla

 
Eräs todella yleinen tilanne alaselkäkivulle on lonkankoukistajien kireys. Omahoitona kannattaa opetella lonkankoukistajien liikkuvuusharjoitteiden oikeaoppiset suoritukset. Sitten niitä liikkuvuusharjoitteita kannattaa tietysti tehdä säännöllisesti. Näistä tulossa ohjeistusta myöhemmin.
Lonkankoukistajat voivat kiristyä passiivisessa pidossa, eli istuessa. Toinen vaihtoehto niiden kiristymiselle on istumisen vastakohta, nimittäin ylirasittuminen. Monesti lonkankoukistajien kireyttä esiintyy joidenkin urheilulajien harrastajilla tai ne voivat liittyä tiettyihin ammattikuntiin, jotka tekevät fyysisesti rasittavaa työtä.
 
Lue kokonaan »